Hoeve De Klok – Wimmertingen

Vakwerk restauratie

Vakwerk is een vak apart: vroeger was de wetenschap achter zo een houten puzzel gemeengoed. De relevante stielmannen stonden in rijen te wachten om aan je schuur of boerderij-uitbreiding te beginnen. Maar tijden en methodes veranderen. En nu is het heel intensief zoeken naar bouwmeester die het juiste metier in de vingers hebben. Want alleen met zo een expert in de buurt slaag je erin om een succes te maken van je vakwerk restauratie.

 

Op de snee tussen oud en nieuw

Een vakwerkhoeve heeft een enorme uitstraling. De specifieke bouwkunst werkte zichzelf naar een pure vorm. Daarin kom je vanzelf tot een unieke harmonie. Omdat de gebouwen net zo functioneel moesten zijn. Dat zorgde voor een optimalisatie op het vlak van gebruikte bouwmaterialen en de manier waarin je ze toepast. Het eindresultaat zorgt daarom voor een ultiem evenwicht en een maximale samenhang. Dat zijn twee tijdloze eigenschappen waarvan ook moderne bouwheren genieten. Meteen de reden waarom vakwerk zo aantrekkelijk blijft.

 

Nieuwe verbinding richting wooncomfort

Achter het oorspronkelijke woonhuis stonden twee schuren — los van elkaar. Via een modern volume is er nu een verbinding tussen de authentieke volumes. De grote schuur biedt plaats aan een moderne leefruimte. En de kleinere is perfect voor alle slaapkamers. Terwijl alle technische ruimtes onderdak vinden in de lagere bijgebouwen. Zo krijg je een moderne woning die je wooncomfort maximaliseert — mét verschillende knipogen naar lang vervlogen tijden. Ideaal om voluit te genieten van het beste over de grenzen van de tijd heen.

 

> Laat je inspireren door nog meer ARCHICON-projecten

Projectdetails

Achter de voorgevel in baksteen zit een traditionele vakwerkhoeve verscholen. Door de verschillende volumes te ontmantelen, is een grondig renovatie mogelijk. De originele balken en spanten komen op een nieuwe fundering. Waardoor het pand een gezonde basis vindt voor een lange toekomst. Een strak hedendaags volume verbindt de drie oorspronkelijke gebouwen. Zo combineer je het beste van toen en nu tot een geheel dat klaar is voor morgen. Project: 2013