Jouw Project

Behoud het overzicht

Jouw zes bouwstappen

Stap 1: bouwprogramma

Opdrachtgever = eerste woord

Wat wil je precies bouwen en … op welke plaats? Verzamel jouw documenten:

  • de eigendomstitels;
  • de juiste terreingegevens met afpalingen en terreinhoogten – eventueel via een landmeter;
  • de grondsondering;
  • de plannen van de bestaande toestand of een nieuwe opmeting;
  • de stedenbouwkundige voorschriften.

Hebben we al die gegevens bij elkaar? Dan start Stap 2.

 

Stap 2: ontwerp

Samen bedenken we jóuw woning

Vertel wat er voor jou belangrijk is en zie hoe die aandachtpunten de ruggengraat van jouw project vormen. En dat ‘zien’ mag je heel letterlijk nemen: via schetsen, moodboards en afbeeldingen krijg je een helder beeld van de mogelijkheden – mét budgetindicatie. Zowel voor de indeling als de gebruikte materialen. Doe suggesties, stel vragen en krijg gebruiksklare antwoorden. Dankzij slimme overlegmomenten komen we tot een intens doordacht concept waarin jij van maximaal wooncomfort geniet.

 

Stap 3: omgevingsvergunning

Krijg je administratieve goedkeuring

Na het creatieve proces volgt de administratie. Met alle verzamelde gegevens en op basis van het definitieve ontwerp maken we een vergunningsdossier klaar. Daarna volgt:

  • Binnen de 30 dagen bevestigt de gemeente dat de vergunningsaanvraag ontvankelijk en volledig is.
  • Ontvankelijk en volledig? Dan volgt maximum 75 kalenderdagen later het advies om al dan niet te bouwen – of 105 kalenderdagen als er een openbaar onderzoek nodig is.
  • De mededeling dat je mag (ver)bouwen hang je 30 dagen uit op jouw perceel.

 

Stap 4: technisch uitvoeringsdossier

Kies jouw bouwteam via een correcte aanbesteding

Tijdens de wachttijd van Stap 3 maken we samen met het studiebureau stabiliteit en eventueel het studiebureau  technieken het aanbestedingsdossier. Met uitvoeringstekeningen, het lastenboek en de meetstaten. Op basis daarvan vragen we offertes aan verschillende aannemers. Je architect is daarbij een realistische gids met gebruiksklare adviezen. Daarmee maak je de slimste aannemerskeuze.

 

Stap 5: uitvoering en werfopvolging

Behoud je gemoedsrust dankzij wekelijkse werfcontrole

Heb je de vergunning ontvangen en een aannemer gekozen? Dan gaat de spade in de grond. Elke week plannen we een werfvergadering. Met die algemene en permanente controle ben je zeker dat de vakmannen alles uitvoeren volgens de goedgekeurde plannen en de regels van de kunst. Van elk werfbezoek krijg je een genummerd verslag. Zo blijft iedereen perfect op de hoogte van alle afspraken tijdens – en na – het bouwproces.

 

Stap 6: oplevering

Toast samen op ons projectsucces

Zijn alle werken uitgevoerd? Dan volgt de oplevering. Daarbij krijg je hulp van jouw architect. Om

te oordelen of het werk door de aannemer(s) overeenkomt met jouw plannen en het bestek. Zijn er problemen met de bouw of de rekeningen? Dan helpt je architect bij de afspraken over een herstelling of de weigering van de oplevering.

Alles in orde? Dan volgt de voorlopige oplevering: hiermee geef jij jouw goedkeuring van de werken. Een jaar na de voorlopige oplevering volgt de definitieve oplevering. Dat is meteen de start voor de tienjarige aansprakelijkheidsperiode: je architect en aannemer blijven tien jaar aansprakelijk voor eventuele structurele problemen. Mochten die zich voordoen, lossen ze de problemen meteen op. Dat vergroot jouw gemoedsrust.