Studentenkamers Mechelen - studentenwoning verbouwen

Studentenwoning Mechelen

Studentenwoning verbouwen

Een studentenwoning verbouwen tot luxueuze studentenkamers is een slimme investering. Zeker in Mechelen. Want die stad kent een levendige studentendoelgroep. De Thomas Moore Hogeschool en andere opleidingscentra garanderen dat er altijd vraag is naar verzorgde woongelegenheden. Vandaar de keuze om in te zetten op kwaliteitsvolle studio’s met alle comfort voor een moderne student. De stad Mechelen werkte strikte voorschriften uit. Binnen die krijtlijnen optimaliseerde ARCHICON de beschikbare ruimte. Zo ontstond een woning met zeven studentenstudio’s.

 

Strakke planning = klaar voor academiejaar

ARCHICON bewaakte de strakke planning van de verbouwing. Want een verbouwing van een opbrengstpand is een functionele en rationele denkoefening. waarbij het begin van het academiejaar een cruciale deadline dicteert. Mis je die deadline? Dan wacht je nog een jaar langer op maximale huurinkomsten. Dankzij heldere afspraken en een intensief programma was elke studio stipt op tijd volledig klaar — inclusief controles van stads- en veiligheidsdiensten. Bouwen in een stadscentrum stelt specifieke eisen: via een intensief overleg, maximaliseer je de projectsnelheid.

 

Functionele luxe

Iedere student is anders. En toch heb je binnen die diverse groep een aantal parameters waarop je kan focussen. De studentenwoning ligt optimaal in een eerder rustige straat, dicht bij de Grote Markt. Zo kies je zelf tussen de levendigheid van het centrum en de kalmte om te studeren. ARCHICON ontwierp ruime studio’s voor meerwaardezoekers — studenten die hun woning zien als veel meer dan een plek met een bed. Dit is een opstap naar hun volwassen leven na hun studies — met een eigen woning en bijbehorende verantwoordelijkheden.

 

> Laat je inspireren door nog meer ARCHICON-projecten

Projectdetails

Een studentenwoning verbouwen is een interessante investering. Tenminste als je vertrekt vanuit een functioneel plan en samenwerkt met een proactieve aannemer. Achter de geïnventariseerde voorgevel optimaliseerde ARCHICON de beschikbare ruimte. Zo ontstonden stijlvolle studentenkamers — eerder studio's, elk met een eigen kitchenette en badkamer. Elke woonentiteit voldoet aan de strengste richtlijnen. Project: 2019