Woning Mechelen - nieuwbouw uitbreiding - binnen-buitengevoel

Woning Mechelen

Optimaal binnen-buitengevoel

Een prachtige tuin met een zwembad is een waardevolle uitbreiding op je leefruimte. Tijdens warme (na)zomerdagen zit je buiten om voluit te genieten van al die pracht. Maar als het kouder wordt, trek je naar binnen. Spijtig, want ook dan is zo een tuin fascinerend. Ga daarom voor een maximaal binnen-buitengevoel. Door de achtergevel open te werken via glas. Zo haal je elke dag van het jaar plezier uit elk deel van jouw woning én tuin.

 

Licht + uitzicht = comfort

ARCHICON tekende een achtergevel in glas. Die verbindt de verschillende ruimtes op de benedenverdieping. Tegelijk komt er ook maximaal veel licht binnen. En … je krijgt een ‘naadloze’ blik op het groen van de tuin. Want ARCHICON adviseerde het Keller Minimal Windows-systeem. Dankzij de slanke profielen krijg je een optimaal binnen-buitengevoel. En … je kan het deel aan het overdekte terras volledige openschuiven. Zo bepaal je zelf of die leefruimte bij het interieur of het exterieur hoort.

 

Benedenverdieping ademt eenheid

In de woning was al een gedeeltelijke renovatie uitgevoerd. Maar het ontbrak een beetje aan eenzelfde lijn doorheen de volledige benedenverdieping. Daarom ontwikkelde ARCHICON een volledig interieurconcept. Dat verbindt de stijl van alle ruimtes onderling. Met respect voor de specifieke functies van die verschillende kamers. Zo ontstaat dé combinatie tussen uitzicht en gebruik. Waarbij de gecreëerde eenheid voor rust en harmonie zorgt.

 

> Laat je inspireren door nog meer ARCHICON-projecten

Projectdetails

Stel: je hebt een prachtige tuin met een zwembad. Dan probeer je een maximaal binnen-buitengevoel te creëren. Door de achtergevel helemaal open te werken met glas. Inclusief een Keller Minimal Windows-wand: de extra strakke profielen vallen amper op. En al zeker niet als je die wand volledig open schuift. Zo laat je het terras naargelang het weer bewust deel uitmaken van 'binnen' of 'buiten'. Project: 2013