Hoeve Alken - vakwerk - hoeve met loft inrichting

Hoeve Alken

Hoeve met een loft inrichting

In Alken staan tientallen traditionele hoeves. De ene met veel vakwerk, de andere met iets minder. Zo een traditionele boerderij is een heel herkenbaar beeld in de streek. Logisch dat je met die typologie aan de slag wil. Want ze zorgt ervoor dat je woning op een heel natuurlijk manier in de omgeving verankerd is. Door gedurfd aan de slag te gaan met die traditionele kenmerken, krijg je een modern resultaat: een traditionele hoeve met een loft inrichting. Dé manier waarop de bouwheren het verleden en de toekomst op elkaar doen aansluiten.

 

Vakwerk-expert

ARCHICON weet waar je vakwerk-experts vindt: vakmannen met het juiste metier in de vingers. Zij kennen de traditionele technieken om spanten en gevels in vakwerk te bouwen. Precies volgens de gebruiken die al eeuwenlang gelden. Alles heeft te maken met krachten verdelen door de juiste verbindingen te maken. Eens je die wetenschap onder de knie hebt, kan je zelf nieuwe vakwerk-toepassingen creëren. Dankzij de recuperatie en de aanpassing van oude spanten, geef je meteen een historisch karakter aan de nieuwbouw in Alken.

 

Combinatie van oud en nieuw

Traditionele boerderijen zijn resultaatgericht ontworpen. De gebouwen hadden hun specifieke doel. En dat doel bepaalde het uitzicht en de inrichting. Als je die functie verandert, blijken de ruimtes niet altijd even relevant. Zeker als je streeft naar een open en helder karakter in jouw woning. Daarvoor zijn de kleine, donkere ruimtes niet geschikt. Vandaar de keuze voor de nieuwbouw op de plek waar ooit een aantal varkenskoten stonden. Dankzij de combinatie van een traditionele uitvoering en heel veel modern comfort, krijg je een tijdloze (woon)oplossing.

 

> Laat je inspireren door nog meer ARCHICON-projecten

Projectdetails

In Alken heb je heel wat authentieke hoeves. Sommige met veel vakwerk en andere met wat minder. De eigenaars van deze hoeve kozen bewust voor een combinatie van traditioneel vakwerk met moderne materialen. Daarbij hebben we de bestaande hoeve behouden. Op de plaats van de oorspronkelijke varkensstallen kwam een nieuwbouw. De combinatie van een ruwe betonvloer, veel hout en grote, open ruimtes creëert een een loft gevoel met een historisch kantje. Project: 2014