Handelspand Borgloon: nieuwbouw met authentieke uitstraling

Handelspand Borgloon

Nieuwbouw met authentieke uitstraling

Het Speelhof in Borgloon is een gezellig en pittoresk stadplein, net naast de Sint-Odulphuskerk. Een op en top historische plek. Want hier legden de graven van Loon de eed af bij hun troonsbestijging. Rond het Speelhof vind je verschillende horecazaken. Het is een plek waar veel toeristen samenkomen bij het begin of het einde van hun wandeling naar het doorkijkkerkje (Reading Between the Lines) in de glooiende plantages rond Borgloon. Dé plek voor een ijsspeciaalzaak in een nieuwbouw.

 

Cool ijssalon en kwaliteitsvolle logies

Een modern ijssalon voldoet aan strenge eisen, net zoals elk handelspand voor gastronomie. Tegelijk telde het businessplan van de bouwheer drie  kwaliteitsvolle gastenkamers en een dito vakantiewoning. Die functies waren niet te combineren in de bestaande volumes. Vandaar de keuze om het perceel voor te bereiden op een nieuwbouw met een authentieke uitstraling. Eentje die volledig voldoet aan de (wettelijke) voorschriften én het verwachtingspatroon van moderne klanten. Zo ontstaat een efficiënte combinatie tussen ‘slapen, ontbijten, lunchen en … genieten van een ijsje’ bij Delisa.

Een met de omgeving

Met respect voor de (in)directe omgeving ontwierp ARCHICON een nieuwbouw die naadloos aansluit op het bestaande ‘dorpszicht’ — op basis van traditionele typologieën en materialen. Door ze slim te combineren, krijg je het beste van twee werelden: een tijdloos ontwerp in combinatie met modern comfort. Dát maakt de investering in een nieuwbouw met authentieke uitstraling maximaal rendabel binnen het verwachtingspatroon van de specifieke doelgroep in Borgloon.

> Laat je inspireren door nog meer ARCHICON-projecten

Projectdetails

Borgloon is een historische stad met een rijk verleden. Het Speelhof is hét plein waarrond de meeste horecazaken gecentreerd zijn. Een ideale plek voor een ijs-speciaalzaak met drie gastenkamers en een vakantiewoning. Waarbij de bouwheer expliciet vroeg naar een nieuwbouw met een authentieke uitstraling: een doordacht vormgegeven handelspand dat de indruk geeft er altijd te hebben gestaan. Project uit 2019