Woning Diepenbeek - nieuwbouw en renovatie

Woning Diepenbeek

Nieuwbouw en renovatie: geslaagde combinatie

Stel: je vindt een huis uit 1930 en je valt meteen voor die charmante stijl. Maar … je houdt van modern wooncomfort. Ga je dan toch maar beter voor een nieuwbouw? Of kan je dankzij een renovatie jouw woondroom realiseren? Ja, dat kan. Tenminste als je voor een slim concept gaat waarin je de voordelen van de twee opties efficiënt combineert. ARCHICON heeft een enorme ervaring met renoveren en restaureren. Die expertise geeft jouw nieuwbouw de juiste look and feel om een intrigerend geheel te vormen met je traditionele woning.

 

Het beste van twee werelden

Een traditioneel pand heeft een unieke uitstraling. Daar kan geen nieuwbouw tegenop. Terwijl een nieuwbouw precies voldoet aan moderne verwachtingen. Al die functies onderbrengen in een bestaande structuur is op zijn zachtst gezegd een uitdaging. Durf daarom voor een gewaagd samenspel te gaan. Geef het gerenoveerde en het nieuwe deel in je woning elk hun eigen karakter. Laat zien waar de tijdslijn doorheen je woning loopt. Zo geef je een meerwaarde aan de nieuwe creatie die zelf aan zijn eigen geschiedenis begint.

 

Nieuwbouw en renovatie met stijl

In de bestaande gevel uit de jaren dertig herken je meteen de accenten in geglazuurde baksteen. Die glanzende afwerking komt terug in de strakke nieuwbouw. Zo krijg je een spel tussen de kleuren: vooraan vooral baksteen rood en achteraan gebroken wit. Versterkt door een vormelijk samenspel: de gevels vooraan zijn ruw. Terwijl de nieuwbouwgevel achteraan extra glad is door de glazuurlaag. Die contrasten binden het geheel nauw aan elkaar. Want … tegengestelde trekken elkaar aan.

> Laat je inspireren door nog meer ARCHICON-projecten

Projectdetails

Vertrekpunt is de traditionele woning uit de jaren dertig. ARCHICON ontwierp een moderne nieuwbouw met een gevel in geglazuurde baksteen. Die verwijst naar de accenten in de bestaande voorgevel. Het intrigerende samenspel dankzij de verwijzingen tussen het traditionele en het nieuwe deel, zorgt voor een unieke samenhorigheid. De contrasten tussen bruine baksteen vooraan en witte glazuur achteraan, maar ook de ruwe afwerking vooraan en de spiegelgladde stenen achteraan geven het nieuwe geheel zijn specifieke karakter. Project: 2014