nieuwbouw met handelsruimte - archicon

Woning met praktijkruimte – toekomstige kangoeroewoning

Haalbaarheidsstudie voor kangoeroewoning-potentieel

Mechelen-Bovelingen is een rustige deelgemeente van Heers. Het is een ideale locatie voor een specialist in de kinesitherapie. Vandaar de haalbaarheidsstudie voor een duurzame nieuwbouw. ‘Duurzaam’ in de verschillende betekenissen van het woord. Naast de BEN-aanpak voor de bouw houdt het ontwerp nu al rekening met een toekomstige aanpassing tot kangoeroewoning.

Nieuwbouw met handelsruimte

De gelijkvloerse verdieping is nu ingericht als een praktijkruimte. Op de eerste verdieping vind je de woning. Daarin hield Archicon nu al rekening met de toekomst: mochten de bewoners wat minder mobiel worden, halen ze maximaal voordeel uit de lift en de brede deuren die we nu al in de plannen opnamen.

Kangoeroewoning = langer thuis wonen

Het doordachte plan met kangoeroewoning-potentieel is ideaal voor actieve mensen die zo lang mogelijk in hun eigen huis willen blijven. Nu biedt de nieuwbouw alle comfort om efficiënt te wonen en te werken. En later creëer je  met een minimale ingreep een kangoeroewoning.

Kangoeroewoning is de woning van de toekomst

Dankzij die vooruitziende aanpak, maximaliseert je gemoedsrust. Want er is van bij het begin een reële en comfortabele mogelijkheid voor kinderen die komen inwonen. Voorkom dat je op latere leeftijd opnieuw moet bouwen omdat je woning te groot wordt of niet aangepast is voor een minder mobiele bewoner. Bouw voor de toekomst en geniet voluit — nu en later.

> Laat je inspireren door nog meer ARCHICON-projecten

Projectdetails

In Mechelen-Bovelingen geniet je maximaal van de rustige, groene omgeving. Die is ideaal voor een kine-specialist. Maar ook na een actieve carrière als zorgverlener, blijft de woning relevant. Want het plan houdt nu al rekening met een toekomst als kangoeroewoning. Zo weten de bewoners dat er later een kwaliteitsvolle oplossing is om de kinderen te laten inwonen. Haalbaarheidsstudie uit 2020